Houtsnij projectje: ondrinkbare beker (2)

Er zit gelukkig wat voortgang in, helaas klagen de handen wel ernstig over het vele werk. Welkom, blaren en rode plekken! Eergister zaten we nog op

Houtsnijden cup in wording

Het eerste Aha-moment is al voorbij gekomen. Altijd fijn, de reden dat je projectjes draait is immers om te leren! Mijn ‘donor-cup’ die de maten voor deze zo wonderschone houten creatie levert, maakt het wel makkelijk om een rondje op het hout te tekenen, maar als de bovenzijde nog zeer diagonaal loopt levert dat bij uithollen zeker geen zuiver ronde uitholling op. Rap aan het nivelleren dus… Vandaag zitten we al weer een stukje dichter bij de gewenste maten, mede met dank aan de Wetterlings bijl die een stukje geholpen heeft met het taps maken van de buitenzijde.

Houtsnijden project cup: een stap verder

Het begint al daadwerkelijk ergens op te lijken! Wat wel problematisch is, is het uitdrogen van het hout. Nathouden zorgt er voor dat er geen barsten verschijnen, maar ideaal is het niet. Ik heb nog te weinig ervaring met dit hout om precies te weten wat de beste aanpak is. Vooralsnog is het dus maar gewoon bewaren in een bak met water, om onherstelbare schade te voorkomen.

Leave a Reply