Houtsnijprojectje: ondrinkbare beker – resultaat

Drinkbeker houtsnij

De vogelkers beker in de olie

Daar is dan het eindresultaat van het gedoemd-te-falen houtsnij project! Gesneden uit de dwarsdoorsnede van een vers stuk Amerikaanse Vogelkers, een garantie dus voor barsten. En barsten doet het! Alleen bewaren in een bak met water gaat het tegen… maar goed, gezien het feit dat vogelkers waarschijnlijk giftig is, was actief gebruik van de beker niet het doel. Het hout laten drogen zonder barsten is een lastig en langzaam klusje, daar ga ik me dit keer niet eens aan wagen.

De tekening van het hout is precies waar ik naar op zoek was. Het ziet er een heel stuk spannender uit dan het meer traditionele ‘instap-houtsnij-hout’ berk. Ik had wat meer van de rode kern in het project terugverwacht, maar desondanks oogt het wel spannend. Het vorm geven aan de beker ging vrij aardig, dus ook daar tevredenheid alom. Er wordt veel gezegd dat vaklui vroeger vooral op gevoel werkten, en minder op meten en weten. Met het snijden van deze beker snap ik daar wel wat meer van… Bij de afwerking was het meer voelen dan kijken. Grappig om te ervaren hoeveel informatie je vingers over een object aan je hersens kunnen mededelen.

Opvallend was wel, dat het project na een paar dagen in het water niet meer dreef! Klaarblijkelijk wordt vogelkers zwaarder dan water? Bij een eventueel volgende project zijn de skills weer wat verder ontwikkeld, het was leuk om te doen in ieder geval!

One Comment

  1. Jacqueline B 23/03/2014 20:36 Reply

    Wow! Dat is toch een prachtige beker zonde om em niet te gebruiken eigenlijk. Beter snij je er snel 1 met hout wat je wel kunt drinken!!

Leave a Reply