Nieuwe aanwinst: wildval camera

Wildval cameraEen nieuw speeltje om uit te proberen. Ik heb ook al eens zitten snuffelen aan een aanbieding van de Lidl of de Aldi of zo, maar uiteindelijk niet gedaan. Maar met een ongedefinieerd hol op het landgoed is dan toch de knoop maar doorgehakt: een wildval camera!

Wat is dat dan, een wildval camera, hoor ik gelijk vragen? In essentie niet meer en minder dan een digitale fotocamera. Er zitten alleen wat snufjes omheen gemonteerd die er voor zorgen dat de camera op locatie bevestigd kan worden aan bijvoorbeeld een boom, en er automatisch een foto of film gemaakt wordt als er een levend wezen voorbij de camera loopt, kruipt, rolt of valt. Drie hitte sensoren, infrarood lampen voor nachtfoto’s, een slim systeem die er voor zorgt dat de camera bijzonder snel aan gaat als het nodig is, maar alleen als het nodig is (waardoor je tot 3 maanden met de batterijen kunt doen) en een waterdichte huls: dit kleine krachtpatsertje gaat hopelijk wat mooie plaatjes opleveren.

Als ik batterijen had. Zucht. Een voorgenomen eerste nacht-test in de tuin zal dus niet doorgaan. Oh well…

One Comment

  1. Rolph 24/02/2014 21:14 Reply

    Oh, en er moet ook een SD kaartje in. Je weet wel, dat zijn van die dingetjes die de hele tijd in de weg liggen. Tot je er eentje nodig hebt, dan heb je geen idee meer waar je ze allemaal gelaten hebt…

Leave a Reply