Pittige wildpluk pruimenmoes

Pruimen in vergiet

Pruimen oogst

Na het succes van de plukhulp een paar dagen geleden kon het natuurlijk niet uitblijven: er moet meer geplukt! De oogst van wilde pruimpjes luistert meestal vrij nauw, een week te laat en alles is al uit de bomen gevallen. Vlug dus maar de aantekeningen er bij gepakt: waar heb ik zoal pruimen in de buitenruimte gespot? Op fietsafstand staat er nog een mooie grote boom die al jaren geen pruimen meer droeg, maar bij een eerdere inspectie weer eens mooi vol hing. Plukken dus!

Dit keer waren de pruimen van een dermate goede kwaliteit, dat we eerst een paar dagen los pruimen konden snoepen zonder bang te zijn, de helft halfrot weg te moeten gooien. Aangenaam, maar die kilo’s pruimen eet je dus niet zomaar weg. Wederom een recept pruimenmoes uitproberen dus. Deze donkere pruimen smaken wat dieper, dus een pittige moes met chili, pepers, wat knoflook, gefruit ui, wat kruiden en dergelijke moet haalbaar zijn. Op het einde een paar druppels Tabasco er bij, en het resultaat is een verrassend aangename, mild-scherpe pruimenmoes. Drie zakjes in de vriezer, en één pan die uitgelepeld kan worden met wat stokbrood van de barbeque van gisteravond

Pruimenjam met pit!

Pruimenjam met een bite

Ook als een jam is de moes verbazingwekkend lekker. Jam op brood is nooit zo mijn ding, maar met een pepertje in het midden en een zuurtje en een pittigje die om de aandacht vechten in de nasmaak is de moes bijzonder goed gelukt 🙂 Sommige dagen is het mooi, een wildplukker te zijn!

Leave a Reply