Gehannes met de wildval camera

Het is ondertussen al een redelijk uitgemolken techniek, maar al vanaf mijn eerste digitale camera experimenteer ik met timelapse filmpjes. Nu kan de wildvalcamera ook op een intervalschakelaar ingesteld worden, dus het bos moet er maar eens aan geloven! Nu zijn voorbij razende wolkenpartijen en ondergaande zonnetjes vrijwel altijd een hit, maar voor een eerste poging hang ik de camera gewoon midden in het bos. Altijd hetzelfde is ook niet leuk, nietwaar?

Na een paar dagen zijn de batterijen van de camera leeg, staan er een whopping 2400 foto’s op het geheugenkaartje, en kom ik er achter dat alle software die ik normaal gebruikte… op de gestorven oude laptop staan. Oh well, met een freebie van het interwebs komen we er ook wel uit, het is toch maar een vingeroefening.

De eerste conclusies: de camera heeft zichzelf in de schemering uitgeschakeld, en bij ochtendgloren weer ingeschakeld. Geen door het duisternis scharrelende reeën dus, helaas. Zeker een tekortkoming van de camera-software, want op de wildval-stand schiet hij gewoon foto’s met infrarood belichting. Daarnaast is het filmpje gewoon niet spannend of mooi, maar dat lag wel in de lijn der verwachtingen. En voor de OCD-ers onder ons: als de camera ingesteld wordt op één foto per minuut, moet hij niet één foto per 50,8 seconden maken 🙁 Oh well. Nieuwe batterijen er in, kaartje leeg, en binnenkort maar weer wat anders proberen.

2 Comments

 1. Ricardo 05/08/2014 12:53 Reply

  Hoi,
  Ik ben ook bezig met die wildvalcamera en na een paar dagen heb ik ook geen nachtbeelden meer. Op een duits forum kwam ik er achter dat de infrarood-leds teveel stroom kunnen vragen van de batterijen en er daarna geen nachtopnamen meer gemaakt worden. Omdat die leds overdag niks doen, krijg je weer wel overdag beelden. Als je dus overdag met die instellingen aan het prutsen bent lijkt alles in orde, maar dus geen of nauwelijks resultaat ‘s nachts. Vannacht heb ik ‘m op alleen foto’s maken gezet, even kijken wat er dan gebeurt.

  Groet,

  Ricardo

 2. Rolph 05/08/2014 14:52 Reply

  Tsja als hij op bewegingsdetectie staat, is het geen probleem, maar interval weigert hij dus. Oh well…

Leave a Reply